Kaip motyvuoti save keistis?

Kaip motyvuoti save keistis?


Paprastas būdas, kaip vyrui prisiimti atsakomybę už savo gyvenimą ir priimti tvirtą sprendimą veikti.

Principas, kuris Tau padės — „Dekarto kvadratas“. Jo esmė , jog reikia įvertinti problemą ar situaciją atsakius sau į 4 klausimus.

Sąžiningai atsakyk sau į šiuos klausimus:

Kokią naudą aš gausiu jeigu tai įvyks?

Pvz. Jeigu aš pradėsiu reguliariai vaikščioti į sporto salę, treniruotis ir sveikai maitintis – aš išsiugdysiu disciplinos jausmą, energingiau jausiuos, būsiu labiau patrauklus, tapsiu fiziškai stipresnis ir kt. (toliau tęsk pats)

Kas bus, jeigu tai neįvyks?

Turbūt viskas liks kaip buvę, kokius įžvelgiate pliusus jei taip nutiktų?

Pvz. Jeigu aš nepradėsiu vaikščioti į sporto salę, treniruotis ir sveikai maitintis – nereikės mokėti už sporto salę, galėsiu toliau valgyti pagal principą „kas skanu“, nereikės atrodyti sporto salėje nerangiu naujoku ir kt.

Kaip motyvuoti save keistis?

Kokius įžvelgiate minusus jeigu tai įvyks?

Pvz. Teks kontroliuoti savo mitybą bei atsisakyti tam tikrų Jūsų mėgiamų produktų, teks planuoti treniruočių laiką, teks jausti diskomfortą ir skausmą raumenyse treniruočių metu, teks klausytis tokių juokelių iš aplinkos kaip: „o žiūrėk, kačiokas su proteinu eina“ ir kt.

Kokius įžvelgiate minusus jeigu tai neįvyks?

Atsakydamas sau į šį klausimą būk itin dėmesingas ir sąžiningas sau pačiam, kadangi smegenys norės ignoruoti dvigubą neiginį. Atsakymas gali būti labai panašus į pirmą klausimą, neleisk to.

Pvz. Jeigu aš nepradėsiu reguliariai vaikščioti į sporto salę, aš tikrai neturėsiu galimybės tapti fiziškai stipresniu, mano fizinė jėga, ištvermė, greitis tik mažės. Tikimybė, kad aš būsiu fiziškai patrauklus tik mažės. Organizmo atsparumas ligoms tik mažės. Aš negalėsiu perduoti stiprių genų savo vaikams. Mano, kaip vyro charakterio ir disciplinos tvirtumas tik silpnės. Aš niekada nesusipažinsiu su naujais draugais ir bendraminčiais, kurie petis į petį kartu su manimi tobulės bei įveiks sunkumus. Aš niekada nepajausiu stiprių emocijų, adrenalino kraujyje, tos pergalės prieš save jausmo ir kt.

Kodėl šitas principas veikia?

Situacijoje, kuri reikalauja sprendimo ir atsakomybės už tą sprendimą, mes labai dažnai užsispiriame ir įvertiname tik vieną poziciją: Kas bus, jeigu tai įvyks?

Su „Dekarto kvadrato“ pagalba mes įvertiname vieną ir tą pačią situaciją iš keturių skirtingų pusių ir tai labai padeda priimti sąmoningą sprendimą bei prisiimti už visa tai atsakomybę.

***

Ar šis straipsnis Tau buvo naudingas?
Jei taip, tuomet įvertink paspausdamas „Patinka“ arba „Dalintis“!



Straipsnį paruošė puslapis mensvector.lt — internetinė vyriškų drabužių ir aksesuarų parduotuvė su pristatymu visoje Lietuvoje

Vyrišos apyrankės

Beje, o Tu jau prisijungei prie „Men's Vector“ draugų facebooke?

facebook puslapis
Aksesuarai vyrams
Plačiau
Stiliaus patarimai
Plačiau
Motyvacija vyrams
Plačiau
Vyrams apie moteris
Plačiau

10 populiariausių „Men's Vector“ straipsnių: