5 dalykai, žudantys pasitikėjimą savimi

5 dalykai, žudantys pasitikėjimą savimi


Keletas patarimų vyrams, norintiems pasiekti gyvenime daugiau, bet nuolat susiduriantiems su vidinėmis abejonėmis.

Pasitikintys savimi vyrai visada kelia aplinkinių susižavėjimą. Žiūrint į juos Tau atrodo, kad jiems nuolat sekasi ir būtent dėl šios priežasties jie taip savimi pasitiki. Tačiau tikroji pasitikėjimo priežastis slypi visai kitur. Jie tiesiog sąmoningai ar pasąmoningai filtruoja savo mintis bei vengia emocijų, kurios daro žalą jų savivertei.

1. Savęs lyginimas su kitais

Nuo pat vaikystės mes girdime, jog turime būti geresni už kitus. Nuo pat vaikystės mes konkuruojame vieni su kitais. Ir tik vienetai brandžių ir išmintingų žmonių galų gale suvokia, jog šio žaidimo laimėti neįmanoma. Tu irgi būk vienas iš jų bei pradėk žaisti naują žaidimą, kurio esmė — būti geriausia savo versija.

Savęs lyginimas su kitais

Atpažink ir sąžiningai pripažink savo silpnąsias ir stipriąsias puses. Tegul kitų žmonių rezultatai ir sėkmė tave įkvepia ir motyvuoja, bet visada konkuruok tik su savimi. Tobulėk, siek šiandien būti geresniu nei buvai vakar, o rytoj tapk geresniu nei esi šiandien.

2. Praeities nesėkmės

Jei trumpai – tai palik praeitį praeityje. Klaidų ir nesėkmių neegzistuoja, jos tik Tavo galvoje. Kai Tu negauni to, ko norėjai, įgauni patirties. Nesiblaškyk. Susikoncentruok į dabartinę savo gyvenimo akimirką. Sutelk savo energiją ir dėmesį į norimo tikslo siekimą.

3. Patirties trūkumas

Nebus jokios sėkmės, jei Tu nebūsi pasiruošęs atlaikyti Tau suteiktų galimybių.

Sėkmingas rezultatas aplanko tuos, kurie yra pasiruošę jį priimti. Netyčia pasisekti gali kiekvienam, bet dideli ir ilgalaikiai rezultatai aplanko tik tuos, kurie turi tam reikalingą bei sukauptą patirtį. Ne visi besitreniruojantys tampa nugalėtojais, bet nėra nei vieno nugalėtojo, kuris nesitreniruotų.

— Tu pasiruošęs treniruotis ir dirbti daugiau?
— Tu sutinki kentėti tam tikrus nepatogumus vardan rezultato?

Jei taip, tuomet pradėk semtis patirties ir žinių jau šiandien. Kiekviena diena yra nauja galimybė. Tikrasis pasitikėjimas ateis kartu su įgūdžiais ir patirtimi.

Patirties trūkumas

4. Baimė

Didžiausia baimė, kuri trukdo daugumai mūsų siekti norimų pokyčių ir rezultatų gyvenime — tai baimė būti teisiamam ar kritikuojamam. Tačiau aplinkinių nuomonė neturi jokios galios, jei Tu nesuteikti tam didelės reikšmės. Tai, kuo tu tiki, yra žymiai svarbiau nei bet kurios abejonės ar nerimas.

5. Negatyvus mąstymas

Niekuomet neužmiršk, kad Tu turi tūkstančius galimybių. Vyk šalin mintis, kurios tempia tave į dugną ir sukelia beviltiškumo jausmą. Ugdyk konstruktyvų mąstymą, gebėjimą įžvelgti galimybes ten, kur kiti jų nemato. Juk nuo to priklauso ne tik Tavo dabartinė nuotaika, bet ir Tavo ateitis.

Atsimink, kad pasitikėjimas savimi — tai ne pergalių ruožo pasekmė, bet didžiąja dalimi jų priežastis.

Kiekvienas iš mūsų yra pakankamai stiprus, sumanus ir darbštus, kad pasiektų tų pokyčių ir rezultatų gyvenime, kurių nori. Lygiai toks pat esi ir tu. Todėl Tu neturi nė menkiausios priežasties abejoti savimi.

Ar šis straipsnis Tau buvo naudingas?
Jei taip, tuomet įvertink paspausdamas „Patinka“ arba „Dalintis“!


Beje, o Tu jau prisijungei prie „Men's Vector“ draugų facebooke?

facebook puslapis
Aksesuarai vyrams
Plačiau
Stiliaus patarimai
Plačiau
Motyvacija vyrams
Plačiau
Vyrams apie moteris
Plačiau

5 populiariausi „Men's Vector“ straipsniai:

5 „Men's Vector“ straipsniai apie stilių: