Tu vis dar tiki tuo, kad turi ką prarasti?

Tu vis dar tiki tuo, kad turi ką prarasti?


Didžiausia šiuolaikinių vyrų iliuzija – jie tiki, kad neva turi ką prarasti.

Tiesa tokia, kad mes tiesiog bijome išeiti iš komforto zonos ir sugriauti pasenusius vaizduotės vaisius apie save ir mus supantį pasaulį.

Tu tiesiog nenori išeiti už komforto zonos ribų, nenori daryti kažką naujo ir neįprasto Tau, nes bijai neapibrėžtumo, kuris tave labai gąsdina.

Šią baimę mums genuose perdavė mūsų protėviai, kurie gyveno džiunglėse, pasaulyje pilname pavojų. Išeiti iš urvo į medžioklę ir nebegrįžti atgal, kadaise buvo kasdienis, įprastas reiškinys.

Šiuolaikiniai vyrai neturi ką prarasti

Mūsų gi laikais viskas tapo daug paprasčiau ir saugiau.

Šiuolaikinis vyras niekaip negali suprasti vieno paprasto dalyko – Tu visada galėsi sugrįžti prie to gyvenimo būdo, kurį propoguoji dabar.

Norime atkreipti Tavo dėmesį į tai, kad mes nenagrinėjame tokių atvejų, kaip pavyzdžiui, Tu “meti“ universitetą ir linksminiesi kiekvieną vakarą arba parduodi namą ir imi keliauti.

Mes kalbame ne apie tai, kad atsikratęs atsakomybės už savo veiksmus Tu galėsi pasiekti viską, ko širdis trokšta.

Ne, Tu puikiai supranti, ką mes turime omenyje. Mes kalbame apie tavo tikslus gyvenime, nerealizuotas idėjas ir sumanymus, neįgyvendintus projektus. Mes kalbame apie visa tai, ką tu iškeitei į kofmortą.

Kaip pavyzdį aptarkime žmogų, kuris nori išbandyti jėgas kitoje darbovietėje, pasinerti į naują veiklą arba pradėti savo verslą. Paaiškinimas, kodėl Jis nepradeda įgyvendinti savo sumanymo, iš jo lūpų skamba maždaug taip: „Aš negaliu prarasti turimo darbo ir pajamų“. Ironija. Tavo sofa, kompiuteris, serialai, esamos pajamos, seni įpročiai ir aplinka niekur nedings.

Tai, ką Tu taip bijai prarasti – didžiausia šiuolaikinės visuomenės iliuzija. Tu bijai prarasti komfortą, bet jo neįmanoma prarasti. Tu turi išdrįsti pabandyti tai padaryti. Daryk tai vieną, du, tris, keturis mėnesius... ir Tu sugriausi šią iliuziją.

Kaip priversti save veikti?

Kaip priversti save veikti?

Bloga naujiena ta, kad egzistuoja tik vienas būdas tai patikrinti – išbandyti visa tai pačiam.

Jeigu Tau pavyks – puiku, toliau Tu ir pats žinosi kaip elgtis, žinosi, kad anksčiau ar vėliau teks vėl žengti naują žingsnį link naujų iššūkių ir tikslų.

O kas, jeigu nepavyks?

Visų pirma, galėsi bandyti dar kartą. Suvok pagaliau, kad niekas niekada Tau negali uždrausti to padaryti vėl, ir vėl, ir vėl. Beje, Tu turėjai jau šimtą kartų girdėti, kad būtent šis fundamentalus bruožas ir vienija visus sėkmingus žmones.

Pačiu blogiausiu atveju, Tu visada galėsi grįžti prie savo seno gyvenimo būdo, darbo, pajamų, serialų ir aplinkos.

Bet, tikras gyvenimo atradimas, kai vieną kartą remdamasis savo patirtimi suvoksi, jog baimė Tavo galvoje – tiesiog mintis ir Tu gali ją pakeisti kita. Pavyzdžiui, nauja mintis gali būti, kad turi bandyti kažką naujo ir palikti seną, tai nuostabus reiškinys gyvenime.

Išdrįsk.

Mes tikime tuo, kad Tu gali daug daugiau, nei Tu pats galvoji.



Panašūs strapsniai:


Taip pat skaitykite: