Vyro augimą stabdo greitų rezultatų iliuzija

Vyro augimą stabdo greitų rezultatų iliuzija


Kai Tu pradedi kažkokią veiklą, Tau atrodo, kad tai bus lengva ir paprasta.

Tau atrodo, kad svarbiausia perlipti save, pagaliau išeiti iš savo komforto zonos, atlikti naujus veiksmus ir Tu iš karto gausi savo norimus rezultatus.

Iš kur gimsta tokie, realybės neatitinkantys, įsitikinimai?

Įkvepiančios sėkmės istorijos iškraipo realybę

Mūsų laikais didžiausią įtaką tam daro šiuolaikinė „Mass Media“ ir mūsų kultūra.

Tu skaitai įkvepiančias sėkmės istorijas ir sėkmingų žmonių knygas, žiūri filmus, kur pagrindinis herojus per pusantros valandos spėjo įveikti visas kliūtis, praeiti visus gyvenimo ir likimo išbandymus ir nuėjo kelią nuo vargšų kvartalo gyventojo iki sėkmingo milioneriaus statuso.

Tavo smegenys išgyvena staigų emocinį šuolį per labai trumpą laiką ir kuo geresnis, įdomesnis, tikroviškesnis filmas, tuo stipresnės tavo patiriamos emocijos.

Po tokios knygos arba filmo peržiūros Tu galvoji, kad gali taip pat greitai gauti norimus rezultatus, juo labiau kai gali pasimokyti iš kito žmogaus klaidų, kurias matei herojaus kelyje.

Tu galvoji, kad supratai kaip reikia „greitai“ ir „teisingai“ praeiti panašų kelią savo gyvenime, reikia tik pakentėti pusvalandį, kaip tai buvo pademonstruota filme.

Greitų rezultatų iliuzija

Realybėje pasirodo, kad taip greitai nieko neįvyksta.

Banalus pavyzdys: jeigu Tu nori būti fiziškai stipriu, ištvermingu bei turėti gražų sportišką kūną, tai tavo raumenis skaudės kiekvieną dieną. Laikydamasis sportinės mitybos Tu nuolat jausi lengvą alkio jausmą, Tau teks vaikščioti į sporto salę, nepaisaint blogos nuotaikos ir emocijų, nepasaint blogų oro sąlygų, nepasaint užimtumo kitose gyvenimo srityse.

Kokie 2 principai Tau gali padėti šioje situacijoje?

Pirmas: nusiteikimas diskomfortui

Prieš pradedant kažkokią naują veiklą Tu turi ne tik tiksliai žinoti kaip Tu tai darysi, reikia ne tik logiško veiksmų plano, ne ką mažiau yra svarbu detaliai įsivaizduoti ir vizualizuoti kokias problemas Tau teks spręsti, kokie sunkumai ir išbandymai gali Tavęs laukti kelyje, kokias patirtis, neigiamus jausmus ir emocijas tu pajusi.

Mes norime Tau pasakyti, kad jeigu Tu iš anksto nusiteiksi tam tikrai dozei diskomforto, tai tų diskomfortiškų situacijų metu Tau bus lengviau jas įveikti.

Nusiteikimas diskomfortui

Tuo metu Tu prisiminsi apie tai, kad prieš pradėdamas šią veiklą Tu pats save perspėjai, kad kelyje Tavęs lauks išbandymai ir kliūtys, kurias teks įveikti ir jokio kito lengvesnio kelio būti tiesiog negali.

Antras: mėgaukis procesu

Kai tikslo besiekiant užsitęsia kliūčių ir nesėkmių ruožas ir Tau atrodo, kad viskas nejuda iš mirties taško, kad nėra jokio judėjimo į priekį, kad dalis kelio buvo nueita veltui, tokiu atveju įsijunk į kitą režimą.

Mokykis tokiose situacijose gauti malonumą nuo pačio proceso ir nuo pačio diskomforto. Pasakyk sau, kad diskomfortas – neišvengiama kelio dalis siekiant tikslo.

Primink sau, kad Tu gyveni ne 1,5 valandos vaidybiniame filme, o reliame pasaulyje, kur keičiasi metų laikai, kur keičiasi oras, keičiasi nuotaika ir emocijos.

Džiaukis, jog gali įrodyti sau, kad Tu esi stiprus ir gali padaryti tai, ko Tu nori, nepaisant savo tingumo ir laikino skausmo.

Turi suvokti ir tikėti tuo, kad gali išlavinti savyje šį įgūdį ir įprotį.

Atsimink vardan ko Tu visą tai pradėjai, nes jeigu Tu atsiminsi savo galutinį tikslą ir iš tikrųjų norėsi jį pasiekti, tai visos problemos tavo kelyje taps laikinos ir atrodys ne tokios reikšmingos.

— Straipsnį paruošė tinklaraštis „Men's Vector“

***

Ar šis straipsnis Tau buvo naudingas?
Primename, kad spausdamas „Patinka“ ir „Dalintis“ labai motyvuoji mus kurti Tau daugiau naudingų ir įdomių straipsnių.


Beje, o Tu jau prisijungei prie „Men's Vector“ draugų facebooke?

facebook puslapis
Aksesuarai vyrams
Plačiau
Stiliaus patarimai
Plačiau
Motyvacija vyrams
Plačiau
Vyrams apie moteris
Plačiau

5 populiariausi „Men's Vector“ straipsniai: