Judėti į priekį tau trukdo tavo praeitis

Judėti į priekį tau trukdo tavo praeitis


Labai daug vyrų gyvena savo praeitimi.

Tu galvoji apie tai, kaip buvo gera anksčiau „su ta mergina“, „toje šalyje“, „tame darbe“, „tame amžiuje“. Tu vertini savo praeitį vadovaudamasis emocijomis ir pojučiais, kuriuos ta situacija sukėlė praeityje.

Žmogau, mūsų smegenys sukurtos taip, jog kiekvieną kartą vertina įvykius ar situacijas lyginant jas tarpūsavyje – tai neišvengiama.

Smegenys lygina praeitį ir dabartį

Tu lygini įvykius praeityje ir įvykius dabartyje, pirmi tau atrodo daug kartų geresni.

Kaip tai vyksta?

Savo smegenyse Tu nuolat paleidi tą pačią plokštelę: „Tuomet buvo štai tokia situacija ir aš jaučiausi labai gerai. Dabar aš jaučiuosi ne taip gerai, kaip tada, kodėl? Nes tos situacijos jau nebėra, todėl labai norėčiau, kad dabar būtų ta situacija.“

Savaime suprantama, kad šiuo atveju prisiminimai, kurie anksčiau sukėlė malonias emocijas, Tau patinka labiau ir Tu labai daug apie juos galvoji, svajoji bei norėtum juos grąžinti.

Nustok gyventi praeityje

Keisk savo mintis

O dabar Tavo dėmesiui slapta informacija, verta milijono eurų. Ar kada nors pagalvojai apie tai, kad Tu gali ištrūkti iš šio užburto rato? Tai padaryti gali pasirinkęs vienintelį kelią – viską apversti aukštyn kojomis.

Tu gali pakeisti situacijos iš praeities vertinimą, pakeisdamas savo emocijas ir pojučius dabartiniu laiku.

Jeigu Tu savęs paklausi: „Kada aš pradedu leisti plokštelę su nostalgiškais prisminimais?“, sąžiningas atsakymas bus: „Taip būna, kai man liūdna ir nepatinka dabartinis momentas.“.

Ką tai reiškia?

Tai, kad norint sustabdyti įvykių grąžinimą iš praeities, Tau reikia keisti emocijas ir pojučius dabar.

Pirmas žingsnis – sąmoningai kartok sau: „Aš noriu permainų, todėl aš investuosiu savo laiką ir dėmesį į naujas situacijas ir įvykius.“

Tokiu būdu keisdamas dabartinę būseną, Tu pakeisi požiūrį į savo praeities įvykius ir jie liausis tave stabdyti. Tu pradėsi ryžtingiau judėti į priekį.

***

Ar šis straipsnis Tau buvo naudingas?
Jei taip, tuomet įvertink paspausdamas „Patinka“ arba „Dalintis“!



Straipsnį paruošė puslapis mensvector.lt — internetinė vyriškų drabužių ir aksesuarų parduotuvė su pristatymu visoje Lietuvoje

Vyriškos apyrankės

Beje, o Tu jau prisijungei prie „Men's Vector“ draugų facebooke?

facebook puslapis
Aksesuarai vyrams
Plačiau
Stiliaus patarimai
Plačiau
Motyvacija vyrams
Plačiau
Vyrams apie moteris
Plačiau

10 populiariausių „Men's Vector“ straipsnių: