3 žingsniai stipraus vyriško charakterio ugdymui

3 žingsniai stipraus vyriško charakterio ugdymui


Geležinis vyro charakteris išreiškia visiškai ne autoritarizmą

Egzistuoja daugybė stipraus vyro apibūdinimų. Dažniausiai ši sąvoka asocijuojasi su tokiomis savybėmis kaip sąžiningumas, atsakomybė ir disciplina. Šie patarimai padės tau sustiprinti stipriąsias savo asmenybės puses ir „patempti“ silpnąsias.

1. Vystyk savo teigiamas savybes

Būk sąžiningas su savimi ir kitais

Neleisk, kad tavo žodžiai skirtųsi nuo poelgių. Nesistenk vaidinti emocijų, kurių tu nejauti: žmonės dažniausiai pastebi apsimetinėjimą.

Buk kantrus vyras

Pavyzdžiui, jeigu tave nervina, jog tavo antroji pusė daug dirba, surask jėgų pasakyti: „Atleisk, kad aš taip pykstu ir nepalaikau tavęs. Manau, taip yra todėl, kad aš tave retai matau bei turiu kitokį požiūrį į mūsų santykius“.

Kelk savo sąmoningumą

Sąmoningumas vyrui leidžia pažinti save giliau, suprasti, kaip formuojasi tavo idėjos bei reakcijos, o tai labai svarbus etapas ugdant savo charakterį.

Skirk laiko kasdienei refleksijai, kai tu galėsi sau iškelti tokius klausimus:

Sąmoningumą padeda didinti meditacija.

Šiuo metu egzistuoja daugybė knygų, leidinių bei meistriškumo pamokų tiems, kurie nori, kad meditacija taptų jų kasdieniu užsiėmimu, tačiau neturi laisvo laiko. Pasinaudok jais!

Vyro sąmoningumą padeda didinti meditacija

Vystyk savikontrolę

Pradėk nuo kasdienių smulkmenų.

Pavyzdžiui, išsikelk tikslą kontroliuoti spontanišką valgymą. Kai kitą kartą nuspręsi naktį užkandžiauti, sustok ir paklausk savęs, ar tu tikrai alkanas. Po to išgerk stiklinę vandens. Sąmoningai valdyk savo impulsus ir įsileisk į savo gyvenimą mažus buitinius įpročius, pavyzdžiui, rytais daryk mankštą. Tai padės tau tapti disciplinuotu, o tai bus naudinga kitose tavo gyvenimo sferose.

Būk ištikimas savo principams ir vertybėms

Jeigu vyro veiksmai nesutampa su jo įsitikinimais, jis visada jausies prastai. Žinok ir gerbk savo vertybes bei principus. Sprendimus priimk vadovaudamasis jais ir nepasiduok spaudimui iš šalies.

„Visada analizuok savo sprendimus, žvelk iš savo vidinių nuostatų taško“.

Atsakyk už savo klaidas ir jas taisyk

Klysta visi, ir tai, kaip tu elgiesi su netinkamų sprendimų pasekmėmis, atspindi tavo vyrišką charakterį. Savo klaidų pripažinimas – stipraus, o ne silpno vyro charakterio požymis. Nebijok atsiprašyti, jeigu to reikalauja situacija, arba kompensuok žalą.

Pasakęs „Atleisk, kad pajuokavau tau jautria tema. Aš prisipažįstu, kad man nederėjo to sakyti“, tu pademonstruosi stiprų charakterį ir santykiai su aplinkiniais bus paremti pasitikėjimu ir abipuse pagarba.

Papuošalai vyrams Men's Vector

Būk kantrus

Visiškai normalu kai kuriose situacijose susinervinti. Bet vyrui kantrybę galima ir reikia ugdyti.

Pavyzdžiui, jeigu tavo kolega, pavaldinys arba draugas ne taip greitai įsisavina informaciją, kaip tu norėtum, susimąstyk, gal tu nepakankamai aiškiai paaiškini?

O galbūt jis neturi techninių žinių ir tau reikia mažiau naudoti techninių terminų? Mokykis užduoti klausimus ir nedaryk skubotų išvadų.

Paprašyk sąžiningo vertinimo

Kartais būna sunku save adekvačiai įvertinti. Jeigu tu rimtai žadi dirbti su savo charakteriu, paprašyk kito vyro, kuriuo tu pasitiki, įvertinti tave sąžiningai ir konstruktyviai. Paklausk apie savo stipriąsias ir silpnąsias puses, padėkok už atsiliepimą ir pradėk dirbti su savimi.

2. Išmok jausmingumo ir dėkingumo.

Įsivaizduok save kito žmogaus vietoje

Gebėjimas užjausti – stipraus charakterio pagrindas. Pasistenk įsivaizduoti, ką jaučia kiti žmonės. Gal tavo draugas neseniai prarado artimą žmogų, todėl tapo rūstus ir nervingas? Įsivaizduok save jo vietoje ir galėsi suprasti jo poelgių motyvus. Ir tada tau taps aišku, kad šiuo metu jam reikia ne kritikos, o draugiško palaikymo.

Kovok su prietarais

Daugelis žmonių turi įsitikinimų sistemą – sąmoningų ar nesąmoningų, dauguma kurių visiškai nesusiję su realybe.

Pavyzdžiui, įsitikinimas, kad žmonės be aukštojo išsilavinimo ne tokie protingi kaip aukštųjų mokyklų auklėtiniai. Apsidairyk ir pamatysi realių pavyzdžių, paneigiančių šį įsitikinimą.

„Savo šališkumo suvokimas – pirmas žingsnis į jo įveikimą“.

Išmok jausti ir išreikšti dėkingumą

Dėkingumas – svarbus žingsnis suvokiant save ir tave supantį pasaulį. Įsileisk jį į savo kasdienį gyvenimą ir pamatysi, kaip keičiasi tavo charakteris. Kasdien prieš miegą mąstyk apie tris dalykus, už kuriuos tu dėkingas. Gali net rašyti dienoraštį, užrašydamas savo apmąstymus.

Išmok jausti ir išreikšti dėkingumą

Taip pat nepamiršk padėkoti žmonėms, kurie to nusipelno. Paprastas „ačiū“ arba išsamus komentaras apie tai, kaip tu vertini kito žmogaus veiksmus, padės tavyje įžvelgti stiprią asmenybę.

3. Išreikšk lyderio savybes

Pasisakyk pats ir leisk pasisakyti kitiems

Kova su drovumu gali kainuoti nemažai pastangų, bet tavo balsas privalo būti išgirstas. Stenkis aktyviai dalyvauti darbo susirinkimuose, kalbėk trumpai ir aiškiai, pagrįsk savo požiūrį ir anksčiau ar vėliau aplinkiniai pradės tavęs klausytis.

Jeigu neturi problemų su drovumu, tu gali nepastebėti, kad dažnai pertrauki pašnekovus ir neleidi jiems pasisakyti. Santūrumas taip pat byloja apie stiprų charakterį. Leisk kitiems būti išgirstiems ir dažniau organizuok diskusijas.

Būk atviras naujovėms

Kaskart, kai tu sužinai ką nors naujo, formuoji savo charakterį. Nepraleisk progos panaudoti šį principą asmeniniame gyvenime bei darbe. Tu gali pasakyti viršininkui: „Aš norėčiau daugiau sužinoti apie mūsų projekto buhalterinę dalį. Ar galiu šiandien dalyvauti pasitarime dėl šio klausimo?“

Nesidrovėk paprašyti pagalbos

Kai kurie vyrai mano, kad pagalbos prašymas – silpnumo požymis. Iš tikrųjų tai parodo tavo charakterio stiprybę, tavo galimybes suvokti ir formuluoti savo poreikius.

Tavo užklausos turi būti konkrečios ir aiškios. Vietoje to, kad sakytum: „Tu visiškai nededi jokių pastangų mūsų darbo projekte!“, pasistenk pasakyti: „Būtų puiku, jeigu tu šiandien paskambintum mūsų partneriams ir sužinotum jų prekių tiekimo sutarties sąlygas“.

Nesidrovėk paprašyti pagalbos

Pastebėk kitų stipriąsias puses

Geri vadovai žino, kad palaikyti aplinkinių pasiekimus efektyviau, nei juos menkinti. Padėk žmonėms atrasti jų stipriąsias puses ir palaikyk jas komandiniame žaidime. Tu gali pasakyti: „Tau puikiai sekasi organizuoti pristatymus. Nori atstovauti mūsų skyriui?“

„Susitelk ties komandos, o ne savo pasiekimais. Į bendrą darbą žvelk iš pozicijos „mes“, o ne „aš“.

Išmok ištverti sunkumus

Vietoje problemos ignoravimo, vyras turi rasti galimybę ją išspręsti. Situaciją įvertink objektyviai ir venk impulsyvių reakcijų.

Pavyzdžiui, tu vadovauji skyriui ir vienas iš tavo geriausių darbuotojų išeina iš darbo be įspėjimo. Nepyk. Geriau pamąstyk, kaip susidoroti su situacija. Galbūt tau teks perskirstyti darbuotojams užduotis. Sutelk komandą, paaiškink situaciją ir pasiūlyk kartu apmąstyti sprendimų variantus.

— Straipsnį paruošė tinklaraštis „Men's Vector“

***

Ar šis straipsnis Tau buvo naudingas?
Draugai, primename, kad spausdami „Patinka“ ir „Dalintis“ Jūs labai motyvuojate kurti Jums daugiau naudingų ir įdomių straipsnių


Beje, o Tu jau prisijungei prie „Men's Vector“ draugų facebooke?

facebook puslapis
Aksesuarai vyrams
Plačiau
Stiliaus patarimai
Plačiau
Motyvacija vyrams
Plačiau
Vyrams apie moteris
Plačiau

5 populiariausi „Men's Vector“ straipsniai: