10 samurajaus kodekso principų

10 samurajaus kodekso principų


  1. Greitai – tai lėtai, bet nesustojant.
  2. Pagrindinis samurajaus elgesio principas teigia, kad reikia būti greitu pradžioje ir pabaigoje, bet neskubėti viduryje.
  3. Žmogus, kuris nori tapti samuraju, turi būti tvirtai įsitikinęs, kad neegzistuoja nieko tokio, ko jis nesugebėtų įvykdyti.
  4. Pats ilgiausias kelias, galų gale, virsta pačiu trumpiausiu. Tai susiję ne tik su keliais. Apie tai reikia prisiminti visada.
  5. Kol tu jaudiniesi dėl to ką apie tave pagalvos kiti žmonės, tu esi valdomas tų žmonių ir esi jų nelaisvėje. Savo paties šeimininku tu tapsi tik tada, kai atsikratysi poreikio nuolat gauti kitų žmonių pritarimą.
  6. Samurajaus principai

  7. Japonų samurajai privalėjo priimti sprendimą 7 kartus giliai įkvėpdami ir iškvėpdami. Jeigu 7 įkvėpių ir iškvėpimų neužtekdavo srendimui priimti, jie sprendimo ieškojimą atidėdavo vėlesniam laikui, nes tai reiškdavo, kad aplinkybės arba jie patys dar nepasiruošę.
  8. Būk ištikimas esančiai minčiai ir nesiblaškyk. Vietoj to, kad vargintum save daug minčių, sek paskui vieną, bet leisk jai keistis nuo akimirkos iki akimirkos. Kai žmogaus drąsa ir ryžtas įsiskverbia giliai į žmogaus sielą ir kai abejonės jam tampa svetimos, reikiamu momentu jis atsiduria reikiamoje būsenoje ir pasirenka teisingą ėjimą.
  9. Kai susiduri su nesėkmėmis ir sunkumais neužtenka vien tik nesijaudinti. Kai susiduri su sunkumais reikia ryžtingai ir su džiaugsmu veržtis į priekį.
  10. Žmogus yra nieko vertas, jeigu jis nesuvokia, kad „čia ir dabar“ ir „geresnis momentas“ – tai tas pats dalykas.
  11. Samurajaus kelias – veržimasis į mirtį. Kadangi mirtis visada šalia, samurajus privalo veikti ryžtingai, abejonėms nespėjus jo nugalėti.

***

Bendraminčiai, primename, kad spausdami „Patinka“ ir „Dalintis“ labai motyvuojate kurti Jums daugiau naudingų ir įdomių straipsnių!



Straipsnį paruošė puslapis mensvector.lt — internetinė vyriškų drabužių ir aksesuarų parduotuvė su pristatymu visoje Lietuvoje

Vyriškos apyrankės

Vyriškos apyrankės

Beje, o Tu jau prisijungei prie „Men's Vector“ draugų facebooke?

facebook puslapis
Aksesuarai vyrams
Plačiau
Stiliaus patarimai
Plačiau
Motyvacija vyrams
Plačiau
Vyrams apie moteris
Plačiau

10 populiariausių „Men's Vector“ straipsnių: