Kiek tavyje yra kovotojo?

Kiek tavyje yra kovotojo?


Parinkome 10 Karloso Kastanedo minčių ir citatų, kurios primins Tau apie dvasinį kovotojo kelią:

  1. Mes visi, kariai ir ne kariai, turime po kubinį centimetrą šanso, kuris retsykiais vis iššoka mums prieš akis. Karys nuo paprasto žmogelio skiriasi tuo, kad jis šią tiesą suvokia ir visuomet būną budrus. Karys laukia, todėl, kai tas kubinis centimetras šanso išnyra, jis jį nutveria.
  2. Kovotoją galima sužeisti, bet negalima įžeisti. Kol jis atitinkamai nusiteikęs, joks kitų žmonių poelgis negali jo įžeisti.
  3. Vienas iš kovotojo principų – neleisti niekieno paveikiamam. Kovotojas gali regėti patį velnią, tačiau privalo elgtis taip, kad niekas to nesuprastų. Kovotojo savitvarda turi būti nepriekaištinga.
  4. Kai kariui kas neaišku, jis galvoja apie mirtį, nes tik mirties artybė sutramdo mūsų dvasią.
  5. Karys neturi pataikauti sau nei verkšlenti. Jam nedera domėtis pergalėmis ar pralaimėjimais – jį domina tik kova. O kiekviena kova kariui šioje žemėje yra paskutinė. Jam mažai terūpi, kaip viskas baigsis. Paskutinėje kovoje karys išsilaisvina ir nuskaidrina savo dvasią. Ir žinodamas, kad jo valia nepalaužiama, karys kovodamas juokiasi.
  6. Taip elgiasi karys. Aš tau vis sakau, kad geriausia gyventi taip, kaip gyvena karys. Graužkis ir svarstyk prieš ką nors nuspręsdamas, tačiau kai jau nusprendei, galvos nebesuk, nesikankink, nes tavęs jau laukia milijonas kitų sprendimų. Štai taip elgiasi karys.
  7. Karys nepalieka savęs niekam, net mirčiai. Jis turi būti apdairus, prie jo neįmanoma prisigretinti, o jeigu jis į ką nors įsivelia, tai gali būti tikras, jog žino ką daro.
  8. Yra daug dalykų, kuriuos kovotojas gali padaryti, atėjus laikui, nors anksčiau negalėjo. Tie dalykai nepasikeitė. Pasikeitė kovotojo savęs suvokimas.
  9. Karys niekada nedelsia ir niekada neskuba.
  10. Kai nebėra ką prarasti, kovotojas tampa drąsiu. Mes būname bailūs tik tada, kai vis dar galime i kažką kabintis.

— Carlos Castaneda (iš Peru kilęs amerikiečių rašytojas, antropologas, išgarsėjęs savo ezoterinių kūrinių apie indėno don Chuano mokymus, serija)

***

Draugai, primename, kad spausdami „Patinka“ ir „Dalintis“ Jūs labai motyvuojate mus publikuoti daugiau panašių įrašų



Karloso Kastanedo mintys ir citatos

Panašūs strapsniai:


Taip pat skaitykite: